Free cookie consent management tool by TermsFeed

3 MAJ 2023

Swegreens medgrundare och Chief Innovation Officer, Sepehr Mousavi, har utsetts till en av "Sveriges 101 mäktigaste inom hållbarhet 2023" av tidskriften Aktuell Hållbarhet.

När Aktuell Hållbarhet avslöjar listan över "Sveriges 101 mäktigaste inom hållbarhet 2023", med namn som Anton Foley från Aurora, en ungdomsorganisation som stämde den svenska regeringen för bristande klimataktion, rockstjärnan Johan Rockström, FN-representanter, hållbarhetsdirektörer och VD:ar, EU-kommissionärer eller partiledare som den tidigare premiärministern Magdalena Andersson; är en persons namn av extra betydelse för oss, nämligen den gröna teknikförespråkaren och Swegreens CIO, Sepehr Mousavi.

Varje år sedan 2009 introducerar Aktuell Hållbarhet, som är Sveriges ledande hållbarhetstidskrift och journal, en lista över 101 personer som har gjort betydande bidrag till hållbara metoder i Sverige i relation till deras position av inflytande och makt. Nomineringar och röster från deras läsare kombineras med en tung jury för att skapa en omfattande lista över ledare som strävar efter ett mer hållbart Sverige, och listan kallas "Sveriges 101 mäktigaste inom hållbarhet".

I år har Swegreens Sepehr Mousavi nominerats till "101-listan". Juryn erkände hans ansträngningar för att "ta konceptet med lokalt producerad mat till en annan nivå genom att använda en innovations- och AI-driven strategi inom futuristisk jordbruk". Särskilt för det som Swegreen erbjuder som lösningar för vertikal in-store odling, vilket möjliggör hyperlokal produktion av grönsaker för återförsäljare, stormarknader och restauranger och minskar deras miljöavtryck.

"Jag är hedrad över att bli erkänd som en av Sveriges 101 mäktigaste personer inom hållbarhet", säger Sepehr Mousavi. "På Swegreen tror vi att teknologi kan spela en avgörande roll i att skapa ett hållbart livsmedelssystem, och vi har åtagit oss att utveckla en innovativ lösning som tas emot väl i Sverige och ökar tillgången till lokalt odlad mat."

"Vi gratulerar Sepehr till denna prestigefyllda utmärkelse, det är verkligen roligt att se hans namn och vårt företag på listan där de flesta av de nominerade är stora namn inom politik, ledare inom myndigheter eller statliga institutioner, kända opinionsbildare eller personer som står på axeln av stora företag", säger Pierre Mohlin, VD för Swegreen.

Denna utmärkelse följer flera andra prestigefyllda utmärkelser för Swegreen, inklusive en nominering av World Food Prize 2020, en hedersutmärkelse av Kungliga Ingenjörsakademien i deras "Smart Industry Award 2021" och inkludering i listan "Foodtech 500", en lista över de femhundra mest innovativa agtech- och foodtech-företagen i världen under 2021 och 2022.

"Denna utmärkelse är ett bevis på det hårda arbete och den hängivenhet som hela Swegreen-teamet har visat, och inte bara jag. Jag är tacksam för mina kollegors och partners insatser och till och med våra kunder och investerare som vågade, litade på och stödde oss", tillägger Sepehr. "Jag har ägnat de senaste 10 åren av mitt liv åt att bygga en karriär inom hållbar teknik, genom att flytta till Sverige och hjälpa till att bygga den unga branschen för vertikal odling och denna nominering är en stor bekräftelse för mig personligen".

Swegreen gratulerar Sepehr till denna imponerande prestation och vi ser fram emot att fortsätta vår mission att skapa ett mer hållbart livsmedelssystem som gynnar planeten och de människor som kallar den sitt hem under vårt motto "Framtiden för jordbruk"!

För mer information, kontakta
Sepehr Mousavi
Chief Innovation Officer
0733140043
Sepehr.Mousavi@swegreen.se