Free cookie consent management tool by TermsFeed

24 OKT 2022

Nu skördar vi på Ica Maxi Lindhagen

När Stockholms enda Ica Maxi-butik inom tullarna bestämde sig för att bli självförsörjande på bladgrönt valde de Swegreens världsunika in store-lösning. Nu är odlingen igång och butiken har börjat sälja sina egenproducerade grödor. Något som tagits emot positivt från kunderna.

Samarbetet mellan Swegreen och Ica Maxi Lindhagen innebär att butiken nu är först av alla matbutiker inom tullarna i Stockholm med att erbjuda egenproducerade grödor, odlade från frö till färdig planta inne i butiken.
– Öppningen av vår butiksodling har tagits emot väl av kunderna. Många står utanför kassorna och fotograferar in mot odlingen. De frågar nyfiket vad det är och blir nyfikna på att smaka grödorna, säger Ica Maxi Lindhagens handlare Fredrik Rister.
Med den digitalt övervakade, klimatsmarta butiksodlingen kan nu Ica Maxi Lindhagen dagligen, året runt, erbjuda sina kunder nyskördade, dagsfärska och klimatsmart odlade örter och sallater - som dessutom inte har transporterats för att nå butikshyllan.
– Flera kunder har kommenterat att de blir överraskade av den stora smakskillnaden jämfört med andra grödor. Många i personalen blir stoppade i butiken av kunder som säger att de är förvånade över hur mycket godare våra egenodlade sallater är jämfört med traditionellt odlade, säger Fredrik Rister och fortsätter:
– En dag när vi genomförde ett arbete i odlingen och den var nedsläckt kom en kvinna fram och var orolig att vi skulle stänga ner den. Hon deklarerade klart och tydligt att vi verkligen inte får sluta med våra egna örter, eftersom det är de godaste hon någonsin ätit.
Vidare berättar Fredrik att många av hans anställda direkt blev väldigt intresserade av odlingen.
– Nu när den varit igång ett tag så märker jag att många, särskilt personalen på Frukt & Grönt-avdelningen som jobbar i odlingen dagligen, är enormt stolta över vår egen odling. Det känns verkligen roligt! avslutar Fredrik.