Free cookie consent management tool by TermsFeed

11 JUNI 2024

ICA Supermarket Sävja väljer butiksodling från Swegreen

Swegreen, världsledande inom butiksodling, sätter nu upp en odling på ICA Supermarket Sävja.

Roberto Logiodice, butikschef på ICA Supermarket Sävja, framhäver sin glädje och förväntan inför den nya installationen: "Vi ser fram emot den kommande lanseringen av Swegreens odling i vår butik. Detta samarbete ligger perfekt i linje med vårt åtagande att tillhandahålla hållbara produkter av hög kvalitet till vårt samhälle."

Saga, som odlingsplattformen heter, förbättrar inte bara färskheten och kvaliteten på produkterna och erbjuder en shoppingupplevelse från framtiden utan minskar avsevärt det miljöavtryck som är förknippat med konventionella jordbruksmetoder. Genom att minimera transporter och använda ny teknologi fortsätter Swegreen att sätta nya standarder inom livsmedelsindustrin.

"Med lanseringen av Saga har vi öppnat upp ett nytt segment för Swegreen, riktat mot mindre butiker som ICA Supermarket Rimforsa och ICA Supermarket Sävja. Denna plattforms flexibilitet gör att vi kan ta fördelarna med butiksodling till en bredare publik och säkerställa att fräscha, lokalt odlade produkter är tillgängliga året runt." Swegreens VD Pierre Mohlin uttrycker sin entusiasm över de nya installationerna. Han tillägger vidare,"Responsen är otroligt positiv. Vårt mål är att skapa ett hållbart och effektivt livsmedelsproduktionssystem som möter behoven på lokala marknader, och Saga installationen är ett viktigt steg mot att uppnå det."

Månadens operatör

Vi på Swegreen har valt att utse "Månadens operatör" för att lyfta och uppmärksamma våra operatörer som dagligen utför arbetet i våra odlingar. Jobbet som operatör innebär att odla från frö till planta. Tillsammans med Customer Success på Swegreen tas en skördeplan fram, anpassad efter säsong och efterfrågan i butiken. Det dagliga arbetet som operatör består sedan av att så frön, plantera och att skörda de dagsfärska grödorna från butiksodlingen. Först ut att bli nominerad är Helena på Stora Coop Bromma!

Helena Hill, odlingsoperatör på Stora Coop Bromma och Victoria Karlsson, Customer Success Manager på Swegreen framför butiksodlingen på Stora Coop Bromma.

Hur känns det att ha blivit utsedd till månadens operatör?

Vilken överraskning! Jag är väldigt stolt och hedrad.

Vad är det bästa med att jobba i odlingen?

Svår fråga, egentligen finns det ingenting med jobbet i odlingen som jag inte gillar. Men det bästa är nog att det är så rofyllt, harmoniskt och något jag blir glad av att göra varje dag. Och inte heller att glömma, alla trevliga och glada kunder som dagligen tillför mycket också. All positiv feedback från kunderna gör mig alltid glad och lite extra stolt. En bonus är den goda basilikadoften som sprider sig under tiden man jobbar!

Vilken är din favoritgröda?

Det måste vara basilikan, den är helt fantastisk! Krispsalladen är inte långt ifrån heller, de får en delad förstaplats hos mig.

För mer information, kontakta
Henrik Aldenrud
Sales Manager, SweGreen AB
070 659 01 21
henrik.aldenrud@swegreen.se