Free cookie consent management tool by TermsFeed

4 MAJ 2023

ICA Kvantum Emporia och Swegreen ingår samarbete för att lansera den första butiksodlingen i Malmö och Skåne

Malmö, Sverige - ICA Kvantum Emporia och Swegreen har ingått avtal för att erbjuda lokalt odlade och hållbara bladgrönsaker och örter till sina kunder lagom till sommaren. I maj 2023 kommer Swegreen att installera en in-store farm på ICA Kvantum Emporia i Malmö, vilket kommer att möjliggöra för kunderna att köpa färskt, lokalt odlad sallad, bladgrönsaker, örter och kryddor som odlas direkt i butiken.

Swegreen med sin världsunika innovation möjliggör för livsmedelsindustrin att erbjuda mer hållbara och lokalt odlade alternativ till konsumenter. Att odla grönsaker hyperlokalt i butiker är ett mer hållbart sätt att konsumera mat med minskade transportkostnader och lägre koldioxidutsläpp med Swegreens cirkulär och hållbar teknik.

"Vi är glada över att samarbeta med ICA Kvantum Emporia där vi tar vår teknologi för butiksodling till deras fantastiska butik", säger Pierre Mohlin, VD för Swegreen. "Vårt mål är att göra hållbara och lokalt odlade grönsaker tillgängliga på fler platser, och detta partnerskap är ett betydande steg i att uppnå detta i södra Sverige och Skåne."

ICA Kvantum Emporia är en ledande matvarukedja i Malmö, med ett åtagande för hållbarhet, miljö- och samhällsansvar. Beläget på Emporia, en av Europas mest prestigefyllda köpcentrum i Hyllie Malmö, med många utmärkelser i sin bakficka, har ICA Kvantum Emporia en mycket internationell atmosfär vid ett shoppingcenter i framkanten.

"Det är spännande att samarbeta med Swegreen för att erbjuda färska och hållbara grödor som odlas direkt i butiken till våra kunder", säger ICA Kvantum Emporias handlare, Johanna Isaksson. "Detta samarbete passar perfekt med vårt åtagande för hållbarhet, och vi ser fram emot att utforska nya sätt att göra vår butik ännu mer aktiv och erbjuda en attraktiv shoppingupplevelse till våra besökare."

Installationen i butiken ska påbörjas under de första veckorna i maj. Kapaciteten på denna enhet som kallas för SAGA är cirka 3500 plantor per månad, och butiken gör sin första skörd i slutet av maj.

För mer information, kontakta
Janne Andersson
Global Sales Director
070 371 77 92
janne.andersson@swegreen.se