Free cookie consent management tool by TermsFeed

13 JUN 2022

Dagens Industri uppmärksammar Fotografiskas Swegreen-odling

I ett inslag på Dagens Industris ekonomi-tv-kanal uppmärksammas Fotografiskas testprojekt med förkläden som binder och släpper ut koldioxid till växterna i museets odling.

Det ser ut som ett vanligt, i och för sig väldesignat, förkläde. Men i själva verket ingår plagget i framtidens cirkulära teknologi.
Förklädesprojektet är ett samarbete mellan Fotografiska, H&M Foundation och det världsberömda forskningsinstitutet The Hong Kong Research Institute of Textiles and Apparel (HKRITA). Från och med nu kommer alla i serveringspersonalen på restaurangen på Fotografiska att bära den nya uppfinningen ”Carbon Looper”. Helt enkelt ett förkläde som fångar upp koldioxiden i luften. I slutet av dagen placerar personalen förklädena i en ugn inne i den hydroponiska odlingen som Fotografiska driver tillsammans med Swegreen. I ugnen värms förklädena upp till cirka 30-40 grader, vilket gör att koldioxiden frigörs och hjälper till att skapa växtkraft åt de hydroponiskt odlade grödorna i odlingen.
Med andra ord kommer gästerna i Fotografiskas restaurang vara med och bidra till en bättre värld - bara genom att andas!

Se mer om det spännande projektet:
https://www.di.se/ditv/hallbarhet/fotografiskas-forkladen-suger-upp-koldioxid-en-cirkular-loop/