Free cookie consent management tool by TermsFeed

Ökad merförsäljning
& attraktionskraft

Många vill vara med i den gröna omställningen, men vet inte riktigt hur och på vilket sätt. Vi kan vara med och revolutionera Er verksamhet, oavsett om Ni verkar inom livsmedelsbutik, restaurang- eller hotellverksamhet.

Vi är idag branschledande, med flera ”världsrekord” i hållbarhet, såsom koldioxid-fotavtryck, minimal energiåtgång & vattenförbrukning mm.

Genom vår prenumerationstjänst får Ni tillgång till färska örter och sallader, från frö till färdig planta.
Detta berättar ni bäst till kunder & gäster, genom att placera odlingen på bästa publika plats.

Användningsområden

Hotell & Restaurang

Utveckla det kreativa köket och jobba med råvarornas fulla potential. Med en egen odling kan man ta fram innovativa smakupplevelser utöver det vanliga.

Satsa på en egen odling och förse köket med säsongsfria grönsaker!

Martin Wall, Fotografiskas stjärnkock och restaurangchef;

-Vi har höga krav på våra råvaror, så vi har undersökt flera leverantörer av hydroponiska odlingssystem, provtestat deras produkter och undersökt deras hållbarhetsåtgärder. Men när vi och Swegreen hittade varandra blev det som en match i himlen! Deras kunskap och teknologi är unik, både när det gäller att odla gröna grönsaker av högsta kvalitet men ännu viktigare när det kommer till energihushållning och hållbara produktionsmetoder. Genom vår Swegreen-odling har vi höjt vår leveranskvalitet och vårt utbud avsevärt.

Passande odlingslösningar: Saga

Butiksodling

Dubbla försäljningen av sallad och färska örter!

Genom att ha en egen butiksodling ökar ni butikens attraktionskraft och visar att ni är med på den gröna omställningen.

Erbjud Era kunder grönsaker med längre hållbarhet, bästa smak och med noll transporter.

Tomas Lundvall, Maxi Linköping;

– I min över 20-åriga detaljhandelskarriär har inget annat gjort så stort intryck på våra kunder. Den största fördelen för oss, som räknar allt i kundnytta, är att vi får enastående och hållbara produkter som vi kan erbjuda våra kunder som handlar på vår ICA Maxi.

Passande odlingslösningar: Freja eller Saga

Fastighetsägare

Många fastighetsägare har svårt att medverka till en mer hållbar verksamhet. Man jobbar med ESG frågorna, men det kan va svårt att omvandla i praktiken.

Genom att placera en egen odling i fastigheten är Ni med i den gröna omställningen och kan vara en aktiv fastighetsägare som styr till en mer hållbar verksamhet.

Med vår prenumerationstjänst är det enkelt att sätta upp ett samarbete med hyresgäst och oss på Swegreen.

Idag blir det mer och mer vanligt att fastighetsägare ställer hållbarhetskrav på hyresgästers verksamhet. Swegreen har bra lösningar för detta och vi hjälper till med att utfärda hållbarhets-certifikat som Ni kan använda för ESG-sammanställning mm.

Passande odlingslösningar: Freja eller Saga

Freja

Freja är vår största odling-lösning och finns i flera storlekar. Från 300 grödor(sallad/örter)/dag och uppåt. Det krävs en yta på ca 45m2 och uppåt, beroende på storlek.

I en Freja finns det stora möjligheter till många variationer av sorter. Freja placeras i ett slutet rum, vilket gör den extremt cirkulär och klimatsmart. Återvinningen är exeptionell, både när det gäller energi, vatten mm. Genom vår patent pending tillsätter vi ingen koldioxid utan återanvänder koldioxiden från butikens luft.

Golvyta
från 45 m²
Höjd
från 3.5 meter
Kapacitet
från 300 grödor (blandat sortiment)
Fun facts
Vi har 2 st patent-pending för denna odlingslösning.

Vill du veta mer om Freja?
Kontakta oss på: henrik.aldenrud@swegreen.se

Saga

Saga är vår minsta odlings-lösning och finns i flera storlekar. Den är framtagen för butiker som inte har en yta för en Freja-odling men som ändå vill ha en egen hållbar odling i butiken. I Saga får man en högteknologisk lösning och en mycket effektiv egen odling vilket ger dig möjligheten att erbjuda dina kunder klimatsmart odlade sallader och örter varje dag under året och signalerar väldigt tydligt att man tar ett stort ansvar i den gröna omställningen. Produktionen är från ca 70 grödor(sallad/örter)/dag. våra Saga-odlingen är extremt cirkulär och ger en hållbar prduktion. Visuellt ger Saga en mycket positiv uppmärksamhet där den placeras.

Golvyta
från 8 m²
Höjd
från 2.9 meter
Kapacitet
från 68 grödor
Fun facts
Vi har 4 st bransch/världsrekord i hållbarhet för denna odlingslösning.

Vill du veta mer om Saga?
Kontakta oss på: henrik.aldenrud@swegreen.se

Våra Swegreens

Våra grödor odlas med hjälp av vår svenska innovation. Därför har vi döpt dem till Swegreens. Ingen kan låta bli att äta, men alla kan påverka både klimatförändringarna och hälsan genom att välja vad vi äter. Att välja Swegreens innebär att vara med och rädda planeten samtidigt som du får mer näring.

Låt oss presentera några av våra smakrika Swegreens

Krispsallat

Grön Ekblad

Röd Ekblad

Lollo Bionda

Dill

Koriander

Mynta

Timjan

Basilika

Röd basilika

Kruspersilja