Free cookie consent management tool by TermsFeed

18 FEBRUARY 2022 12:04

Swegreen kliver in på FoodTech 500-listan

Swegreen har nyligen utsetts till ett av världens topprankade agtech-företag genom att kvalificera sig till den internationella listan ”The FoodTech 500”. "Det är en bekräftelse på vår position inom den vertikala jordbruksindustrin”, säger Swegreens vd Pierre Mohlin.

”Vertical farming” eller ”vertikal jordbruksindustri” är samlingsnamnet för det innovativa sättet att odla inomhus, i våningsplan i ett hyllsystem med LED-belysning. Bolag inom vertical farming är starkt representerade på den globala FoodTech 500-listan, vilket är ett bevis på att industrin är en viktig pusselbit för framtidens jordbruk.

Nu har även Swegreen kvalat in på FoodTech 500, som är en årlig ranking av världens femhundra främsta startup-bolag inom foodtech-branschen. Det är bolaget Forward Fooding, ett amerikanskt data- och konsultföretag, som står bakom listan som funnits sedan 2019. Här presenteras varje år globala entreprenöriella talanger som formar framtiden genom att kombinera mat, teknologi och hållbarhet i sin affärsmodell.

"Vi är stolta över att vara ett av företagen på FoodTech 500. Det är en bekräftelse på vår position inom den vertikala jordbruksindustrin. Vi har skapat en solid lösning, världens mest effektiva butiksodling, och en affärsmodell som bidrar till produktionen av hyperlokala, hållbara och högkvalitativa grönsaker inne i matbutiker och restauranger”, säger Swegreens vd Pierre Mohlin.

FoodTech 500 använder en unik metod för att rangordna internationella startup- och uppskalningsföretag inom foodtech, baserad på företagsstorlek, digitala fotavtryck och hållbarhetspraxis. "FoodTech 500-uppdraget är att rikta strålkastarljuset mot de ledande globala innovatörerna inom livsmedelsteknikens ekosystem, från jord till bord" säger Alessio D'Antonio, grundare och vd för Forward Fooding.

På 2021 års FoodTech-lista, där Swegreen kliver in på plats 273, finns bland andra de 50 ledande globala vertical farming-bolagen, allt från nordamerikanska jättar till europeiska ledande aktörer som Plenty, Infarm, Bowery farming och Square Roots. Nu har även Swegreen tagit plats bland dessa, som ett av de yngsta, men kanske snabbast växande bolagen med sin unika nisch och innovation; Världens mest effektiva butiksodling.

”FoodTech 500-listan visar tydligt vilka starka krafter det finns för att skapa en ljusare framtid för livsmedelssektorn. Vi är ett av de företag som utvecklat effektfulla lösningar för att förbättra det ohållbara globala livsmedelssystemet. Det är ett välförtjänt erkännande för oss på Swegreen att bli erkända som en global ledare inom livsmedelsteknologin – och att bolaget är sett som en ledande aktör bland andra väldigt framstående bolag inom området”, säger Sepehr Mousavi, Chief Innovation Officer på Swegreen.

Läs mer om FoodTech 500:
www.forwardfooding.com/foodtech500/