Free cookie consent management tool by TermsFeed

11 JUNE 2021 11:02

Nu premiärskördar Swegreen på Ica Maxi i Linköping

De första grödorna i butiksodlingen på Ica Maxi Linköping har växt till sig. Nu kan kunderna premiärshoppa nyskördade, dagsfärska bladgrönsaker proppfulla med smak och näring.

Efter ett antal veckor av installation och finjustering av världens mest klimatsmarta och effektiva vertikalodlingssystem, står nu Sveriges största butiksodling redo att kunna leverera den första skörden av tech-odlade örter och sallader. De första grödorna som når kunderna är bland annat krispsallat, ekbladssallat, basilika, koriander och dill.

- Vi är jättestolta att kunna erbjuda våra kunder dessa lokalproducerade bladgrönsaker som är så mycket större och smakfullare än något jag någonsin sett tidigare av den här sorten, säger butikschef Johan Vanselius.

Swegreens butiksodling, som bygger på hydroponisk odlingsteknik i kombination med ett AI-baserat kontrollsystem, är en världsnyhet som väcker stort intresse hos både konsumenter och i branschen i stort.

- Att Linköpingsborna och alla som handlar på Ica Maxi i Linköping nu kan köpa hem och smaka på grödorna känns stort och otroligt roligt. Något vi alla sett fram emot länge. Jag är övertygad om att alla kommer slås av både den otroliga växtkraften och hur mycket våra Swegreens faktiskt smakar, säger Swegreens vd Andreas Dahlin.

  Ica Maxi-butiken i Linköping är den första av landets alla stormarknader som kan erbjuda dagsfärska örter och sallad odlade från frö till färdig planta inuti butiken. Så snart odlingen når sin fulla kapacitet kommer flera hundra färska bladgrönsaker kunna erbjudas till butikens kunder varje dag.

  För mer information:

  Andreas Dahlin, vd Swegreen: andreas.dahlin@swegreen.se 0709-240032

  Johan Östlid, marknadsansvarig Maxi Linköping: johan.ostlid@maxi.ica.se 013-364780

  • 99% mindre vattenförbrukning
  • Daglig skörd
  • Inga transporter
  • Helt obesprutat