Free cookie consent management tool by TermsFeed

5 APRIL 2024

Swegreen klättrar på FoodTech 500-listan för år 2023 och fortsätter innovations- och hållbarhetsresan!

Som en pionjär inom innovativ och hållbar matproduktion är vi glada över erkännandet vi får på den uppskattade FoodTech 500-listan. Detta är tredje året i rad som vi klättrar och för 2023 säkra 169:e plats. Denna prestation understryker Swegreens obevekliga engagemang att driva innovation och forma framtidens hyperlokala livsmedelsproduktion.

FoodTech 500, motsvarigheten till Fortune 500, är inom livsmedelsteknik, agtech och innovationssektorn den globala listan som lyfter fram de mest inflytelserika startup- och uppskalningsföretagen i världen för framtidens mat, teknologi, och hållbarhet. Den drivs av Forward Fooding.

“Vår medverkan i FoodTech 500, nu för tredje året, är ett bevis på vårt engagemang för att revolutionera både vertikalt jordbruk och detaljhandel. Att klättra i rang och ta poäng inom alla kategorier av företagsstorlek, hållbarhet och digitala fotavtryck återspeglar vårt teams hårda arbete och engagemang”, sa Sepehr Mousavi, medgrundare och Chief Innovation Officer på Swegreen.

År 2023 tog Swegreen betydande framsteg i att förbättra sin verksamhet och även sin hållbara ingenjörskonst. Lanseringen av vår toppmoderna plattform, SAGA, tillsammans med de omfattande livscykelanalyser (LCA) som vi genomförde som tydliggör våra enastående resultat, understryker vårt engagemang för utveckling, hållbarhet och miljöansvar. Dessutom stärker strategiska partnerskap med detaljhandelsledare som Coop i Sverige och expansion på den tyska marknaden, Swegreens position som en global ledare inom livsmedelsteknologi.

FoodTech 500-listan fungerar som en återspegling av de olika innovationer som formar framtiden för jordbruk och livsmedel. Från växtbaserad teknik till gårdsdrift och precisionsodling, Swegreens banbrytande arbete för vertikal inomhusodling är en ledstjärna för innovation i branschen.

“Vi är hedrade över att bli erkända bland de främsta innovatörerna inom livsmedels- och tekniksektorn. Detta erkännande bekräftar vårt arbete med att skapa effektfulla lösningar som bidrar till ett hållbart och motståndskraftigt livsmedelssystem i städerna”, tillägger Mousavi.

Den officiella presentationen av Foodtech 500-listan den 18 mars i London understryker initiativets globala inverkan, med företag från 77 länder representerade. Ett stort bidrag till en snabbväxande sektor, driver innovation och formar framtiden och en världsomspännande industri. En sektor med uppenbara förändringar på gång, där över 6,61 miljarder USD togs in i finansiering under året.

Swegreen fortsätter att utmana innovation och hållbarhet, genom sin lösning med odling i butik, restaurang och fastigheter, -ett måste i framtiden.

För mer information, kontakta
Henrik Aldenrud
Sales Manager, SweGreen AB
070 659 01 21
henrik.aldenrud@swegreen.se