Free cookie consent management tool by TermsFeed

24 OKT 2022

Ny AI-funktion i digitala plattformen

Snart kommer näringshanteringen i våra butiksodlingar skötas helt per automatik. Detta genom en världsunik AI-driven funktion som just nu utvecklas och integreras i vår digitala plattform Swegreen Cloud.

Inom ramen för vårt innovationslabb bedriver vi på Swegreen ett idogt utvecklingsarbete för att hela tiden ligga i framkant när det gäller innovativa greentech-lösningar på dagens samhälls- och klimatproblem. Just nu utvecklar vi en automatisk funktion för hantering av näringen i våra enheter.

Ett precist näringsflöde

Med hjälp av artificiell intelligens kommer det bli möjligt att nå i stort sett ett 100-procentigt cirkulärt och precist näringsflöde. AI-funktionen integreras i vår digitala övervakningsplattform, Swegreen Cloud. Utvecklingen sker i nära samarbete mellan vårt forsknings- och utvecklingsteam på Swegreen X och flera toppkvalificerade AI-forskare från Mälardalen universitet inom projektet AIFOOD.

Viktig fråga för industrin

AIFOOD är ett projekt som finansieras av Sveriges Innovationsmyndighet Vinnova och är ett samarbete mellan Mälardalens universitet, Swegreen, Research Institutes of Sweden (RISE), ICA, fastighetsägaren Areim och konsultbolagen Sweco och Bjerking.
– Projektet utgår från behovsbilden hos vår partner Swegreen och fokuserar på en viktig fråga inom vertikalodlingsindustrin. Vårt fokus ligger på demonstration och tekniken som ska utvecklas stegvis, med betoning på den övergripande AI-funktionaliteten, säger Baran Çürüklü, projektledare och seniorlektor från Mälardalens universitet.